Monday, January 19, 2009

surat DSAI kepada TUN DR.M

masa berkempen dlm PRK KT bekas ketua pemuda keadilan ader mendedahkan surat DSAI pd TUN sejurus pemecatannya dr jwtn TPM lbh 10 tahun dulu...ezan mengatakan DSAI xkosisten dlm perjuangannya...tp sbgai manusia yang diberikan otak utk berfikir eloklah korang teliti butir bicara DSAI dlm suratnya itu...Biasalah tu...what do you expect...? Berapa tahun dia jadi TPM...tentulah dia agak rapat dengan Che Det. Diapun tak sangka dia kena fitnah macam tu sekali...cfu xrasa surat ni xbawak makne ape2 pon...korang cfu xtau ler...hehehe


Surat Anwar bertulis tangan kepada Dr Mahathir.

YAB Datuk Seri Dr Mahathir.
Assalamualikum Warahmatullah.

Perkembangan beberapa hari ini kebelakangan ini sungguh merimaskan. Berita-berita yang mengaibkan peribadi saya secara berterusan oleh media tempatan nampaknya tidak berkesudahan.

Saya dan Azizah harus tabah. Anak-anak saya mulanya agak sugul dan gundah. Hati mereka luka dan pelajaran mungkin terjejas. Alhamdulillah, mereka kian teguh berkat sokongan keluarga besar kami, rakan-rakan rapat-khususnya Azizah yang sentiasa disamping mereka.
Saya masih kebingungan, bertanyakan punca konspirasi untuk mengaib dan menjatuhkan saya. Harapan saya, ialah agar keadaan sedikit reda bagi membolehkan saya membela diri dan mengembalikan kepercayaan rakyat.

Seperkara lainnya, ialah perihal keselamatan keluarga saya. Ibu bapa saya mengulangi pertimbangan Datuk Seri agar anak angkat mereka ( menurut Ezam, anak angkat dimaksukan adalah Sukma) tidak harus ditahan. Memadailah, penderaan yang kami alami sebagai keluarga dengan menghadapi tuduhan yang amat berat.

Betapa getir dan cemas kedudukan kami, saya dan Azizah tidak pernah melupakan curahan kasih sayang, bimbingan dan peluang yang Datuk Seri berikan.Meskipun perhubungan diantara kita agak renggang, saya tidak mungkin melupakan jasa baik Datuk Seri.

Semoga Allah S.W.T memberikan taufik dan hidayah, memelihara kesejateraan kita bersama.Salam saya dan Aizah kepada Datuk Seri dan kak Hasmah.

Anwar Ibrahim.
8 September 1998
Surat a...
The First Letter dated 25 August 1998

No comments: