Wednesday, March 25, 2009

jatuh cinta jika renung 8.2 saat...

LONDON - Menurut sekumpulan saintis, perasaan cinta akan datang jika seseorang lelaki memandang wanita yang diminatinya selama 8.2 saat, lapor sebuah akhbar semalam.

Sekumpulan penyelidik menyatakan jika seorang lelaki merenung wanita hanya selama empat saat, ia menunjukkan lelaki itu tidak menyukai orang yang direnunginya itu. Kajian itu dilakukan terhadap 115 pelajar di mana beberapa kamera tersembunyi mengesan pergerakan mereka sewaktu berbual dengan pelakon dan aktres.

Mereka kemudian diminta memberikan penilaian terhadap daya tarikan pasangan masing-masing. Namun, pelajar wanita lebih berasa bimbang untuk menarik perhatian yang tidak dikehendaki kerana risiko enggan hamil dan menjadi ibu tunggal.

Kajian itu disiarkan dalam jurnal Archives of Sexual Behavior. - Agensi

p/s: rasa2 cfu la belum sempat 8.2 saat...penampar dah hinggap kat muker...laaarrriiii!!!

4 comments:

CJ-alhafiz said...

haha...napa kna penampar wahai cfu??? hahaha!!!!!

tapi btol ka 8.2 sat tu?? hm....

cfu zams said...

entah la...2 ikut kajian kat london...mcm2 diorg ni kaji...try la tenung awek sambil tgok jam wahai CJ...hahaha

CJ-alhafiz said...

haha!!! kalo gitu nak try wat exp gak lah..
kalo btol naya ni....asal tgk pompuan 8.2 saat...jatuh cinta...
setiap 8.2 saat brapa ramai agaknya kita leh jatuh cinta ea cfu...kwa3x!!!

cfu zams said...

kalu exp tu berjaya gtau cfu...nti cfu pon nak test...gagaga